vineri, noiembrie 27, 2009

Alegeri prezidenţiale si românii din Italia

Alegeri prezidenţiale si românii din Italia

AICI REZULTATE FINALE DIASPORA TURUL II

Rezultate: AICI

Rezultate Diaspora AICI
In Italia, pentru scrutinul din 22 noiembrie, MAE a organizat un număr record de secţii de votare: 55, faţă de cele 20 puse la dispoziţia românilor la alegerile parlamentare de anul trecut.

Odată cu definitivarea locaţiei pentru fiecare secţie în parte, partidele au început să-şi caute observatori printre românii cu domiciliul în diferitele zone din Peninsulă. Potrivit liderului din Italia al unuia din cele mai importante partide româneşti, “membrii în comisiile electorale ale fiecărui partid sunt aleşi de cele mai multe ori printre proprii înscrişi, sau susţinători. În străinătate lucrurile sunt diferite: nu întotdeauna partidele din România şi-au găsit uşor oameni dispuşi să devină membri în comisiile electorală.”

Cât câştigă un membru al comisiei electorale?

Acelaşi lider ne-a declarat: “Un observator câştigă pentru participare, conform legii, 66 lei româneşti -adică 15 euro”, practic cam cât câştigă o româncă pentru două ore de curăţenie. În ziua alegerilor, am fost contactată de domnul Simion Marian, membru in secţia n. 82 de la consulatul de la Roma, care a declarat că membrii comisiilor au fost înştiinţaţi că vor primi chiar mai puţini bani decât cei prevazuţi de lege.

Pe situl MAE la adresa: http://www.mae.ro/poze_editare/AP_2009_COMPONENTA_SECTIILOR_DE_VOTARE.pdf: am descoperit lista definitivă cu compoziţia comisiilor electorale aprobate. Pe listă apar situaţii din cele mai inedite: preşedinţi de asociaţii autoproclamate apolitice deveniţi peste noapte observatori din partea unor partide politice, bloggeri care atacă un anumit candidat drept duşmanul public numărul unu, înscrişi ca observatori taman pe lista acelui partid.


Dar situaţia cea mai paradoxală este existenţa a peste 10 perechi purtând acelaşi nume de familie, care sunt, ambii, observatori din partea a două precise formaţiuni politice (PSD+PC- UDMR), în cadrul aceleiaşi comisii electorale. Nu am avut timpul efectiv pentru a verifica relaţiile de rudenie între toţi membrii comisiei, dar frecvenţa cu care doua persoane cu acelaşi nume de familie apar în tandemul PSD- UDMR, în cadrul aceleaşi comisii electorale, este izbitoare.
Iată secţiile electorale in cauză: Terni (secţia 90), Pescara (secţia 91), Reggio Calabria (secţia 92), Ancona (secţia 95), Catania (secţia 98), Piacenza (secţia 100), Asti (secţia 101), Fermo (secţia 107), Treviso (secţia 110), Lecco (secţia 123), Veneţia (secţia 127), Arezzo (secţia 129).


“Am intrat în comisie pentru că am fost rugat de partidul (…..), mi-au spus că nu au oameni pentru acea secţie. Deşi ştiau că sunt contra candidatului lor, totuşi m-au rugat să particip. În rest, e o zi pierdută, nu am alte avantaje decât acela de a vedea cum e în comisie. Nici nu ştiu cu cât va fi plătit, am înţeles că foarte puţin”, ne-a declarat unul din observatorii la prezidenţialele de duminică.


Iată şi cele mai cunoscute nume in comunitatea de români - care apar ca membri in comisiile electorale: Emilia Stoica (preşedinta Ligii Românilor din Italia şi a asociaţiei Dacia)- PSD+PC, Andi Rădiu (administratorul unuia din cele mai frecventate forumuri din Italia)- PSD+PC cu soţia, membra în comisie din partea UDMR, Adrian Teodorescu (preşedintele asociaţiei Alleanza Romena)- PSD+ PC, Valerica Tarcă (preşedinta Asociaţiei Academia Ionesco)- PDL, Cătălina Sava (responsabila unui cunoscut site pentu români)- PSD- PC, Lia Santei- (Preşedinta Asociaţiei Pro Generis)- UDMR, Simona Pascu (vicepreşedinta asociaţiei Romania nel Mondo)- PSD+PC, Costica Noru (vicepreşedinte Asociatia micilor intreprinzatori)- PSD. Datele cu privire la reprezentantii asociatiilor le-am găsit pe situl Ambasadei României în Italia.


Si in fine, extrasele din procesele verbale privind organizarea definitivă a secţiilor de votare:
1- Sectia 90- Terni:
2. Membru Achim Ioan PSD + PC
3. Membru Achim Daniel UDMR
2- Sectia 91- PESCARA:
2. Membru Dumitru Daniel PSD + PC
3. Membru Dumitru Mirtis UDMR

3- Secţia 92- Reggio Calabria
2. Membru Zaharia Rodica Mihaela PSD + PC
3. Membru Zaharia Mihai UDMR
4- Secţia 95- Ancona
2. Membru Radiu Andi Catalin PSD + PC
3. Membru Radiu Camelia Cati UDMR
5- Secţia 98- Catania
2. Membru Petcu Sorinela PSD + PC
3. Membru Petcu Marinela Livia UDMR
6- Secţia 100 – Piacenza
2. Membru Petcu Sorinela PSD + PC
3. Membru Petcu Marinela Livia UDMR
7- Secţia 101- Asti
2. Membru Pletosu Constantin PSD+PC
3. Membru Pletosu Ionela Andreia UDMR
8- Secţia 107- Fermo
2. Membru Hangu Constantin PSD+PC
3. Membru Hangu Georgeta UDMR
9- Secţia 110- Treviso
2. Membru Dinica Georgeta PSD+PC
3. Membru Dinica Gheorghe UDMR
10- Secţia 123- Lecco
2. Membru CALIN IONA PSD+PC
3. Membru Calin Olimpia Maria UDMR
11- Secţia 127- Veneţia
2. Membru Codrea Viorel PSD+PC
3. Membru Codrea Florin Gheorghe UDMR
12- Secţia 129- Arezzo
2. Membru Barbu Nicolae PSD+PC
3. Membru Barbu Tiberiu Constantin UDMR
2 comentarii:

InBonobo.com spunea...

atentia ta pentru detalii este admirabila :)
te-am adaugat in lista diasporei (lista.diaspo.ro)

Miruna spunea...

Multumesc mult petnru apreciere, intr-adevar sunt o maniaca a detaliilor!:-))))