vineri, mai 07, 2010

Cate consulate romanesti avem in Italia

Pe 14 mai 2010 se va desfăşura, la Ancona, cea de a treia reuniune periodică de lucru a ambasadorului României în Italia cu consulii generali şi onorifici ai ţării noastre acreditaţi în ţara gazdă. Prima reuniune a avut loc la Florenţa pe 31.03.2009, iar cea de-a doua la Genova pe 2.10.2009 (sursa Ambasada Romaniei)

În Republica Italiană funcţionează şase Consulate Onorifice ale României (Treviso, Genova, Florenţa, Napoli, Trento şi Ancona).


CE FAC: "Dintre obiectivele generale ale Consulatelor Onorifice se enumără dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie dintre România si Italia, facilitarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale, stimularea dialogului şi promovarea cooperării între reprezentanţii comunităţilor româno-italiene şi promovarea relaţiilor de înfrăţire între oraşe din România şi oraşe din circumscripţia consulară".

De asemenea, începând cu anul 2009, sunt active patru Consulate generale:

Milano, Torino, Bologna şi Trieste (pe langa cel de la Roma)


CE FAC:" acorda asistenta consulara specializată"


2 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...

Buna ziua,va rog daca s-ar putea sa scrieti numerele de telefon de la Consulatur Roman din Bari.....Va multumesc....Informatiile trebuiesc agiornate