vineri, mai 14, 2010

Ecou intarziat


Ma bucur cand articolele mele de opinie sunt analizate si citite cu mare atentie. Cu atat mai mult, cand vad ca atentia sus amintita dureaza luni intregi, cum este exemplul comentariului "Capcana votului in alb" publicat de mine pentru HotNews.ro pe data de 21 noiembrie, care poate fi citit aici.

Imediat dupa publicarea acelui articol, am fost asaltata pe de o parte de felicitari (si nu au fost putine, inclusiv din partea multor intelectuali din Romania si Italia) aici- comentariul citat de Forumul Intelectualilor Romani din Italia, iar pe de alta parte de acuzatii.

Pana la urma, evenimentele care au urmat mi-au dat dreptate, inca o data. In cazul de mai sus, voturile in alb nici macar nu au fost numarate. Au ajuns, metaforic spus, la gunoi. Hai sa spunem ca ar fi fost numarate si ar fi existat cateva sute de voturi albe de protest in diaspora. Se schimba rezultatul alegerilor?In niciun caz!

...Dar asta nu inseamna ca nu respect opinia celor care sustin ca "votul alb" este util. Electoral, poate. Civic- probabil. Dar pentru cineva care are aspiratii politice si face o campanie de sustinere a votului in alb, echivaleaza cu o sinucidere in domeniu.

Pentru cei care inca mai cred ca votul lor de protest a fost bagat/"bagabil" in seama, atasez copie dupa procesul verbal cu rezultatele la alegerile prezidentiale din diaspora.

Niciun comentariu: