vineri, mai 07, 2010

Despre jigniri si profesionalism

Victor Roncea scrie pe blogul sau, cu referire la un articol semnat de mine, ca i-as fi suparat, chiar jignit- pe cei de la "Romanian Security Team". Am intrat pe situl RST si acolo am gasit:

"Un virus din categoria sunt_un_ziarist_turmentat.jpg.exe.php si-a facut aparitia la antena3.ro."

Un post in care se vorbeste despre ANTENA3, nu despre articolul meu. Nu am gasit nicio referire la interviul meu aparut pe HOTNEWS.ro. In interviul citat de tine, exista un link catre RST, intr-adevar. Dar RST au fost daca nu ma insel, primii care au informat despre atacul celor de la RNS, deci un link la sursa era justificat.

Victor a fost primul (sau printre primii) care a scris despre atacul hackerilor de la Romanian National Security, asa cum am notat de altfel, intr-unul din post-urile precedente.

Draga Victor, iti multumesc pentru atentia pe care ai acordat-o interviului realizat de mine, care a reusit sa atraga interesul celor 17ooo de cititori care au accesat articolul, fiind preluat, fara indicarea sursei de numerosi alti colegi din presa romana. Respectivii colegi, dupa ce au citit interviul meu, s-au multumit sa se uite pe deasupra blogului lui Matteo Cavallini, prealuand un fragment, indeajuns pentru a justifica un titlu atragator.

Dupa cum stim amandoi, e usor sa copii o informatie si sa o camuflezi in ceva nou. O stii chiar tu foarte bine, avand in vedere ca mai toti au preluat de la tine stirea cu atacul. O stiu si eu la fel de bine, pentru ca, inainte de interviul meu, nimeni in Romania nu stia cine este Matteo Cavallini.

De ce a fost atat de citit si citat interviul meu? Pentru ca el contine INFORMATII NOI, pe care cititorii le cautau.Aproape TOATE ziarele si tv-urile din Romania au prealuat in mare parte cuvant cu cuvant postarea ta. Dar s-au oprit aici, de cele mai multe ori. Interviul meu a umplut un gol de informatie, cel referitor la lipsa de reactii din partea italienilor, la cat de grav a fost atacul, la ce riscuri se expune un hacker. Si nu in ultimul rand, cum a fost realizat, practic, atacul. Eu nu sunt experta de informatica, deci interviul meu nu era un articol de specialitate, ci un interviu realizat cu un specialist. E o diferenta, nu?

Singurul lucru pe care il reprosezi este linkul catre un site: Romanian Security Team. Daca ai rabdare sau timp poti citi postarile mele in italiana pe http://iromeni.blogspot.com/2010/05/il-sito-de-la-stampa-sotto-attacco.html- pentru a vedea ca NU EXISTA NICIO CONFUZIE. Eu am vorbit mereu despre Romanian National Security ca fiind semnatarii atacului.

Folosesti cuvantul "jignit". Eu nu stiu cine sunt cei de la Romanian Security Team, dar daca un link i-a jignit atat de profund, imi cer scuze. Totusi, pe situl lor nu exista niciun indiciu ca s-ar fi simtit jigniti de interviul scris de MINE (sau cel putin eu nu am gasit).

Dar ma intreb, acel link justifica timpul acordat de tine, in scrierea postului pe blog? Justifica titlul? Justifica tonul folosit? E usor sa jignesti, mai greu e sa o recunosti si sa indrepti greseala.

In sfarsit, Victor, profit de ocazie sa-ti multumesc ca te numeri printre sustinatorii blogului meu in limba italiana, http://iromeni.blogspot.com/

Sper, sincer, sa ne cunoastem intr-o zi, la Bucuresti. Blogurile deformeaza realitatea.

Bineinteles, te salut cu stima colegiala
Miruna


Niciun comentariu: