miercuri, iunie 10, 2009

Exclusiv in HotNews.ro: Cei trei reprezentanti ai romanilor alesi consilieri

Sono stati eletti tre consiglieri locali, rappresentanti della comunità romena

----------------------------------------------------------------------------------

Trei reprezentanti ai romanilor, alesi in consiliile locale din Italia

de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro
Miercuri, 10 iunie 2009, 12:53 Actualitate | Diasporă


In Italia, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, care au avut loc pe 6 si 7 iunie, s-au desfasurat si alegeri administrative in peste 4000 de localitati. Pentru prima oara, au fost alesi si 3 reprezentanti ai comunitatii de romani. Este vorba de Leontina Ionescu la Marcellina, Adrian Chifu la Verbania si Antonio Giannelli la Stazzema - italian pe listele Partidului Romanilor din Italia (PIR).

Adrian Chifu este originar din Piatra Neamt si are in spate o experienta politica la nivel local in tara. El a candidat pentru un loc de consilier local in oraselul Verbania, din regiunea Piemonte, care numara circa 30.000 de locuitori. A obtinut 119 voturi, situandu-se pe primul loc pe lista civica de centru-dreapta, pentru care a candidat.

“Azi, la Verbania, s-a scris istorie si prin cuvinte romanesti”, a declarat Chifu la aflarea victoriei. “Dupa 65 de ani de guvernare a stangii, dreapta obtine o victorie considerata istorica pe plan local. Comunitatea romaneasca din Verbania este privilegiata, avand o voce puternica in consiliul comunal”.

Continua AICI

Niciun comentariu: