marți, august 10, 2010

"Kitul falsarului" sau "Catch me if you can" varianta romaneasca

Vi-l amintiti pe Leonardo Di Caprio in filmul lui Steven Spielberg "Catch me if you can", film inspirat din viata unuia din cei mai cunoscuti infractori americani in materie de inselaciune si fraude bancare, Frank Abagnale? Abgnale a inceput prin a falsifica cecuri si a terminat prin a-si face singur "diploma de Harvard" sau cea de medic.

La laboratorul lui Abagnale s-or fi gandit, poate, si politistii de la Olbia (Sardinia) cand au descoperit "laboratorul portabil" al unui roman, S.D. de 46 de ani, specializat in falsificare de documente (sursa).

Politistii il urmareau de ceva timp pe roman, observand un "du-te vino" continuu de straini in jurul casei unde locuia S.D. La inceput, s-au gandit la trafic de persoane, dar cand au hotarat sa perchizitioneze casa, au descoperit un adevarat laborator de falsificat acte, un "kit al falsarului perfect": pasapoarte, buletine de identitate din diferite tari UE, carnete de conducere. In calculatorul romanului au gasit mii de fisiere continand cele mai diferite modele de documente de identitate, fotografiile unor stampile ale diferitelor insitutii publice, precum si fotografii personale. Se pare ca romanul folosea documente originale "in alb", probabil furate, iar ulterior aplicaa stampile si sigilii aproape identice cu cele adevarate.






Niciun comentariu: