joi, octombrie 14, 2010

Romanca lovita la Roma e pe moarte. Rugaciune la Anagnina


Joi, 14 octombrie 2010, Roma

Azi la ora 17,30 Maricica Hahaianu, infirmiera romanca lovita de un italian, a intrat in coma ireversibila.

Medicii spun ca de acum, nu mai are sperante. Ar mai putea trai alte 48 de ore, nu mai mult. Alessio Burtone, agresorul, e acasa, arestat la domiciliu. Acuzatia e de leziuni corporale grave dar s-ar putea transforma, curand, in omucidere

Coincidenta: exact la aceeasi ora- 17, 30, la statia de metrou Anagnina, mai precis la locul agresiunii, incepe o rugaciune colectiva organizata de o asociatie catolica din Peninsula, Sant'Egidio. "Impotriva indiferentei si violentei printre tineri" este titlul dat de asociatie. 6 tineri italieni canta la microfon, unul la vioara. Apoi alti membri ai asociatiei citesc psalmi si rugaciuni. Mai retras, se afla si un grup de romani (FOTO), reprezentanti ai unor asociatii de la Roma. Ii poti numara pe degete. La o masa, alti tineri aduna semnaturi (FOTO) pentru o propunere de lege cu privire la acordarea cetateniei italiene copiilor de emigranti nascuti in Peninsula.


S-au strans cam cincizeci de semnaturi. Cateva persoane se opresc si se alatura grupului, altii isi fac cruce si merg mai departe. Marea majoritate sunt italieni. De la metrou, la fiecare 4 minute iese cate un val de oameni. E o ora de varf, cei mai multi se intorc grabiti acasa, de la lucru.

Printre ei, multi romani: cupluri, femei intre doua varste, muncitori. Dar nu se opreste aproape niciunul. Ieri, o romanca imi spunea ca Maricica Hahaianu are partea ei de vina, pentru ca "l-a provocat pe agresor". Restul, se afla de la televizor. Anagnina... capat de linie si una din statiile de metrou cele mai frecventate de conationalii nostri.







Un comentariu:

Anonim spunea...

Nei post che ho letto sul tuo blog , ho ritrovato un'pó del mio e di tanti italiani che vivono all'estero , con l'unica differenza (parlo de mio caso) che in Spagna cé un livello di civiltá nettamente migliore rispetto all'Italia di questi ultimi anni.

un saluto