miercuri, septembrie 29, 2010

Elvetia/ Campanie la limita rasismului impotriva romanilor si italienilor




Update: Ieri, 28 septembrie, Consiliul de Stat din cantonul Ticino a condamnat campania "Balairatt", catalogata drept "ofensiva la adresa strainilor"amintind "contributia adusa de cetatenii straini la cresterea comunitatii, atat in domeniul economiei private (constructii, turism) cat si, spre exemplu, in domeniul asistentei sanitare"








Ticino, Elvetia

"Bogdan"- roman, fara domiciliu, fara un loc de munca- este unul din cei trei protagoniști ai unei noi campanii împotriva străinilor ce a demarat de curând în cantonul Ticino, informeaza portalul romanilor din Elvetia,

Un afiș înfățișând trei șoareci, un transfrontalier italian (Fabrizio), un avocat italian (Giulio) și hoțul român Bogdan (cu steagul Uniunii Europene, ce-i drept), înfruptându-se dintr-un cașcaval elvețian, a apărut în câteva zeci de locuri din Ticino.

Campania a generat reacţii de indignare, mai ales din partea sindicatelor locale, care au calificat-o drept "rasistă" şi "nazistă". La rândul său, guvernul regional din Ticino "se distanţează ferm de această campanie împotriva străinilor" şi aminteşte "rolul important al muncitorilor din construcţii, turism şi sănătate".

Nu se ştie deocamdată cine a comandat controversatele panouri. Filiala din Ticino a Uniunii Democratice de Centru, partid care a militat în trecut împotriva dreptului la liberă circulaţie pentru români şi bulgari, a negat că s-ar afla în spatele campaniei, dar şi-a manifestat aprecierea pentru controversata iniţiativă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

"la limita rasismului"... hmmm, Italienii si romanii fac parte din doua rase diferite???? Ce, ei sunt negri si noi suntem albi?! :D