miercuri, mai 19, 2010

Roma: Alemanno- Fracci, primar vs étoile

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a anutat ieri, printr-un comunicat oficial, ca o va intalni pe Carla Fracci (n. 1936), celebra balerina italiana, fosta étoile la teatrul La Scala.

Alaltaieri, balerina s-a repezit la primar, urlandu-i "Rusine, ticalosule!", in cursul unui spectacol organizat la Teatrul de Opera de la Roma. Carla Fracci, fosta directoare a trupei de balet a teatrului, a protestat astfel impotriva unor masuri economice luate de ministrul culturii Bondi, de reducere a unor cheltuieli publice. Se pare ca nici contractul balerinei nu a fost reinnoit. Profitand de prezenta primarului si a jurnalistilor in primele randuri, Fracci, renumita pana atunci pentru eleganta ei, s-a ridicat de la locul ei si s-a indreptat amenintatoare catre primar.

"De doi ani de zile solicit sa ma primesti in audienta", i-a strigat ea. "Rusine, rusine, esti un ticalos!", a adaugat, in aplauzele celor prezenti, aplecandu-se peste primar si batandu-l repetat peste brat.

Pe moment, primarul Gianni Alemanno a ramas fara reactie, nu a pronuntat niciun cuvant. Secventa video cu protestul balerinei a fost difuzat de principalele canale tv.

Ieri seara, a sosit si reactia oficiala din partea primarului. Alemanno a anuntat ca a discutat la telefon cu Carla Fracci si ca o va primi, luni, in audienta.

Din partea ministerului culturii, un comentariu sec: reactia balerinei ar putea fi explicabila, prin faptul ca recent, Carla Fracci a fost aleasa consilier cultural la Florenta, din partea Partidului Democrat, de opozitie.

Niciun comentariu: