vineri, aprilie 09, 2010

Romani "extracomunitari", uniti-va"

Asa cum spuneam aici, zilele trecute a aparut pe agentia ANSA o stire despre o bataie la Torino, romanii implicati fiind numiti, impreuna cu agresorii marocani, "extracomunitari".

Ieri dupa-amiaza am trimis un email agentiei ANSA, unde ceream corectarea greselii. Nu am primit, pana acum, niciun raspuns.

Greseli se fac, important e ca ele sa fie corectate si sa nu se mai repete. Mi se pare grav ca nu se stie, in 2010, ca romanii sunt cetateni comunitari. Mai ales din partea unei agentii ca ANSA, de la care alti jurnalisti/ mijloace de informare preiau stirea "bruta". Asa cum s-a intamplat cu "La Stampa", care a preluat, ulterior, eroarea aparuta initial pe ANSA.

Poate emailul unei romance (chiar daca e vorba de o colega) a fost ignorat sau trecut cu vederea de catre redactorii ANSA.

De aceea, fac apel la toti cei care s-au simtit lezati de acel titlu si de modul de a trata o informatie, sa scrie, la randul lor, doua randuri catre redactia ANSA, cerand rectificarea erorii. Emailul redactiei e redazione.internet@ansa.it

Iata stirea cu pricina:
http://www.ansa.it/web/notizie/regioni/piemonte/2010/04/06/visualizza_new.html_1759808310.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ţi-am spus eu, este vorba doar de ignoranţă (în stadiu pur, e adevărat!): http://www.positanonews.it/articoli/36873/agerola_furti_e_scippi_ore_contate_per_la_gang_di_giovani_rumeni.html